Mette Astrup, Founder & Creative Director:

“Med den globale pandemi i ryggen, og mens vi langsomt vender tilbage til vores ’nye’ normal, glæder det os at kunne lancere vores AW2021 kollektion. Dette års Autumn/Winter kollektion hedder ’Rock’n’Recycle’. Det er dog på ingen måde en kortsigtet tendens – ansvarlighed, i alle afskygninger, har altid været en kerneværdi for Markberg. Det er essentielt for os at tage ansvar og blive endnu mere transparente som brand. Det er implicit i alt hvad vi gør.

Lanceringen af ​​Autumn/Winter 2021 kollektionen markerer derfor endnu en milepæl i
#ThisIsMarkberg universet; nemlig lanceringen af vores nye underkollektion kaldet Roots, som er endnu et skridt i den retning. Vi tør godt love, at der kommer endnu flere initiativer at denne type i fremtiden. Baby, just rock (and recycle)!

Jeg håber du vil nyde at gå på opdagelse i denne kollektion, lige så meget som jeg nød at designe den.”

Hvilke trends kommer til at forme den kommende sæson?

Med den globale pandemi som baggrund, har vi skabt vores Autumn/Winter 2021 kollektion. Men vi har ikke mistet vores optimisme undervejs, og vi higer konstant efter at blive endnu bedre og gøre det godt. Markbergs kollektioner har altid været funktionelle, men med denne kollektion vil vi gerne lave et statement! Baby, just rock’n’recycle - alt sammen med respekt for en verden i forandring, styles der er brugbare, med tendenser der passer til enhver stil og silhuet. Først og fremmest, denne sæson og kollektion skal inspirere os til at drømme...


Lad os tage dig med videre, og guide dig, mens vi uddyber de tendenser, der vil dominere denne efterår/vinter sæson.

Tendensen omkring neutrals/non-colors er fortsat rigtig stor, og denne kollektion holder derfor også fast i disse farver. Latte introduceres som den helt store nye læderfarve i kollektionen. Latte er super nem at style med og passer til alt. Hazel er en lidt mørkere brun, der supplerer Latte rigtigt godt og samtidigt også taler ind i tendensen omkring det brune univers.

Kollektionen er krydret med et splash af shocking red, som er et statement i sig selv og festligt indslag, indtil vi rigtigt kan starte op på festlighederne igen. Shocking Red er sæsonens prik/splash farve, der ses overalt på alle de store catwalks – både når det kommer til tøj, tasker og sko. Men husk: Less is more!

Stand out: PRINT, SHAPES & DETALJER

PRINT
Som nævnt tidligere ønsker vi med denne kollektion at lave et statement, og vi har sørget for, at vores tasker hjælper med at få dette budskab kommunikeret. Der er masser af seje prints i vores recycled polyester kollektion. En anden print-trend er monochrome prints. Vores take på denne trend er et Natural Graphical print med smukke håndtegnede blomster i sort og peanut. Dette print finder du ligeledes i recycled polyester kollektion.

SHAPES & DETALJER

Den mest hypede trend i denne sæson må være Puffer look’et. Den ses overalt på modescenen. Vi har fortolket denne tendens i både vores læder- og recycled polyester kollektion.
Men er du klar? En gammel kending vender tilbage – nemlig The Sling Bag. Men glem ikke hendes søster, som også gør et comeback; The Soft Drawstring Bag, som vi kalder hende. Måske kender du også denne shape som ’slouchy’, ’drapy’ eller ’softie’. Én ting er sikkert, der er en ny trend på vej her. Og nu er det tid til at ’bottle up, baby’! Flaskeholdere eller Bottle holders er fortsat på trendrapportens radar, og i denne kollektion har vi designet en sej ny version i recycled polyester. Og mens vi er i gang, kan du lige så godt holde godt fast i din top handle! Hvilket er en anden stor trend du ikke må gå glip af. Både almindelige top handles, men særligt røde top handles er en stor trend - en nem måde at få et splash af shocking red ind i din styling.

NY KOLLEKTION: ROOTS

Roots kollektionen er en ny underkollektion – en linje af lædertasker produceret med en særlig bæredygtig profil. Den dækker ’essentials’ og består dermed af enkle items, der alle henviser til ’rødderne’ af Markberg – de styles, vi startede med, og som har været mest populære gennem årerne.

Roots læderet er baseret på en vegetabilsk garvningsproces med naturlige farver, der stammer fra planter. Foret er 100% certificeret genanvendt bomuld. Skabt til at elske og (be)holde. Læs mere om vores nye Roots Collection-initiativ lige her.