Hvad er upcycling?

Upcycling er en proces, hvor restmateriale bruges til at skabe nyt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

I vores læderproduktion arbejder vi med zero waste for at udnytte alle ressourcer, og vores upcycled produkter er en del af denne proces.

I normal læderproduktion smides restmaterialet ofte ud, og dermed opstår der spild af gode ressourcer. Gennem Markbergs zero waste læderproduktion bruges hele læderstykket, og intet går til spilde. Upcycling er med til at fuldende zero waste konceptet, hvor resterne bruges til at skabe nye Markberg produkter, og dermed skabe en ansvarlig produktion.

Sådan arbejder vi med upcycling

I produktionen af vores lædervarer udnytter vi hele skindstykket.

Efter tasker og punge er skåret ud, er der stadig læderrester tilbage, som kan udnyttes. Det er her upcycled produkterne opstår.

Kollektionen består af et stort udvalg af tasker og accessories, der er produceret i håndlavede læderpaneler og udelukkende fremstillet af restlæder fra Markbergs øvrige produktion.

Læderpanelerne skæres ud i ensartede paneler af restlæderet og syes sammen i patchwork, så de danner et nyt udtryk. Vi har arbejdet med flere forskellige typer af restlæder og forskellige former på læderpanelerne, så patchworket giver et spændende udtryk. Sammensætningen af læderstykkerne giver et råt look, og eftersom stykkerne kommer fra forskellige læderstykker, er alle upcycled styles unikke.

Markbergs upcycled kollektion består af både klassiske Markberg styles samt styles specielt produceret med upcycled looket i tankerne. Mængden af varer i upcycled kollektionen er samtidig begrænset, da det afhænger af mængden af restlæder, der er til overs fra den øvrige produktion.

Efter panelerne til upcycled produkterne er skåret til, er der stadig rester tilbage, som ikke skal gå til spilde. Derfor bliver de helt små rester af læder presset til læderplader, som bruges til forstærkning i taskerne. Hele produktionen af upcycled produkter finder sted i de stille perioder i løbet af året.

Upcycling er dermed en bæredygtig og ansvarlig proces ikke mindst for medarbejderne på de fabrikker, som producerer vores lædervarer. Den løbende bearbejdning af de små læderpaneler sikrer arbejde hele året rundt til alle medarbejderne, så de kan forsørge deres familier.Læs mere om hele zero waste processen her: MARKBERG
ZERO WASTE LÆDER