Social ansvarlighed

Hos Markberg anerkender vi vores samfundsansvar som virksomhed. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle os inden for dette område.

Herunder kan du læse om nogle af vores seneste tiltag.

Code of Conduct

Menneskerettigheder
Markberg støtter og respekterer beskyttelse af internationalt erklærede menneskerettigheder og i fællesskab med vore forretningspartnere arbejdes der løbende på at sikre disse ikke bliver krænket.

Arbejdstagerrettigheder
Markberg støtter og respekterer retten til organisationsfrihed, kollektiv forhandling og afskaffelse af tvangs- og børnearbejde. Desuden ønsker vi at eliminere alle former for diskrimination i arbejds- og ansættelsesforhold.

Miljø
Markberg støtter og respekterer en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer, initiativer til at fremme en større miljømæssig ansvarlighed og tilskynder udvikling og spredning af miljøvenlige teknologier.

Anti-korruption
Markberg støtter og respekterer, at alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse, modarbejdes.

Dyrevelfærd
Markberg støtter og respekterer, at skind fra truede og fredede dyrearter ikke benyttes i nogen sammenhæng. Markbergs produkter er lavet af skind som stammer fra fødevareindustrien og dermed er et biprodukt.

Ønsker du at gennemlæse hele Markbergs Code of Conduct, kan denne udleveres ved henvendelse til os på contact@markberg.com

Ansvarlighed

MERE END BARE ET PRODUKT
Hos Markberg er vi bevidste, om at vores ansvar rækker udover selve produktet, og at vi som virksomhed har en forpligtelse til at tage hensyn og udvise omtanke for både mennesker og miljø. Derfor arbejder vi også løbende på at forbedre den indvirkning og indflydelse, vi har på vores globale samfund.

For os er det afgørende at designe og producere produkter, som vores kunder har glæde af i en lang årrække, og dermed er en direkte modpol til dén ”brug og smid væk” kultur, som præger vores samfund og forbrugsvaner.

Hvert enkelt produkt er skabt som en kombination af tidløst design og høj kvalitet, som kompromisløst er tænkt ind i hele processen. Vi stiller store krav til os selv - og dermed også vore samarbejdspartnere. Vi har helt bevidst foretaget nogle valg og fravalg. Det betyder, at Markbergs produkter bliver produceret hos en lille skare af nøje udvalgte fabrikker, hvor vi personligt kan stå inde for både kvalitet og ordnede forhold.

Følgende er eksempler på vores valg og holdninger:

Produkter

Vi benytter YKK lynlåse i produkter udvendigt og indvendigt for at sikre den højeste kvalitet - og dermed en lang levetid for produktet. Vi benytter udelukkende bomuldsfor i alle tasker, da det er mere slidstærkt end de gængse typer for på markedet. Dette sikrer, at vores produkter har en lang levetid.

Alle vores produkter indeholder printede batch-oplysninger i care labels, så vi til enhver tid kan spore det enkelte produkt tilbage i produktionskæden.

Vi benytter udelukkende skind, som er biprodukter fra fødevareindustrien og dermed ikke skind fra truede og eksotiske dyrearter som f.eks. krokodille og slange. Alle produkter med krokodille- eller slangelook er lavet i indpræget koskind.

Vi er i gang med at udfase ægte pels, så det ikke længere vil findes i vores sortiment.
Vi arbejder mod at implementere økologisk bomuld i 100% af vores produkter.

Kemi & Miljø

Vi er opmærksomme på, at vore produkter ikke indeholder forbudte kemikalier som f.eks. Krom (VI). Vi har vores eget testsystem, således det sikres, at restriktionerne i EU’s kemikalielovgivning REACH overholdes.

Vi har udfaset brugen af Silica gel poser, som opsuger fugt i emballagen, og som er skadelige for både mennesker og miljøet. Markberg benytter udelukkende Micro-Pak®, som er fri for skadelige kemikalier og samtidigt er et miljøvenligt og genanvendeligt alternativ.

Vi forsøger at reducere vores forbrug af papkasser og genbruger derfor de kasser, som varerne ankommer i fra vores fabrikker. Papkasser, som ikke fortsat kan anvendes, bliver sendt til genbrug på ansvarlig vis. Det samme gælder plastic og anden emballage.

Vi sikrer os, at de produkter, som ikke er salgbare via upcycling, bliver genbrugt af f.eks. lokale ungdomsklubber, så skindet bliver genbrugt til andre anvendelsesformål.

Leverandører

Vi har valgt kun at arbejde med få og nøje udvalgte fabrikker i Europa og Asien, som vi besøger mindst 1 gang hvert år og personligt kan stå inde for.

Alle leverandører har underskrevet og accepteret vores Code of Conduct, som er vores etiske regelsæt og retningslinjer for vores samarbejde.