Markberg har opnået endnu en milepæl i brandets strategi indenfor ansvarlig produktion; nemlig en GRS-certificering.

På læder-siden kom Markberg i 2021 i mål med både LWG-certificering af garverier i Indien samt implementering af et innovativt zero waste koncept i hele taskekollektionen, hvilket sikrer, at intet læder går til spilde. Begge var ambitiøse målsætninger, som vi har arbejdet dedikeret med gennem lang tid.

Nu er vi i mål med endnu en milepæl; en GRS-certificering af Markberg som brand.

GRS står for ”Global Recycled Standard”. Certificeringen sikrer, at brandet møder høje internationale standarder for både sporbarhed og verificering af genanvendte produkter samt social ansvarlighed i form af arbejdsforhold.

Mette Astrup, Ejer & kreativ direktør:

”GRS-certificeringen af Markberg er en vigtig milepæl og vi er meget stolte af at have opnået dette, da en certificering er en meget krævende proces. Vi er dog ikke i tvivl om, at certificerede produktioner bliver helt elementært i fremtiden. Forbrugeren skal have en sikkerhed for at produktet rent faktisk er fremstillet ansvarligt – både miljømæssigt og socialt. Der er i dag alt for meget greenwashing i markedet og det er umuligt at gennemskue de mange budskaber brands kommunikerer. Certificeringer giver en sikkerhed for, at der er styr på meget mere end bare materialevalg.”

"Vi er meget ambitiøse i forhold til at sikre en så ansvarlig og bæredygtig produktion som overhovedet muligt på både læder-området og i Markbergs linie af genanvendt plast. Certificeringer sikrer, at vi får et fælles udgangspunkt som vores kunder – både forbrugeren og detailleddet – kan finde tryghed i. Vi arbejder hver dag hårdt for at sikre, at Markberg er absolut førende indenfor ansvarlig produktion af tasker og accessories og certificeringer er fundamentet.”